Tarkkinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tarkkinen

Tarkkinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Tarkkisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 69 max

v. 1985 69

v. 2014 67

v. 2015 68

v. 2016 66

v. 2017 65

v. 2018 65

v. 2019 67

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tarkkinen on sijalla 9 135. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Tarkkinen

Tarkkinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Tarkkinen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tarkkinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tarkkinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tarkkistentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tarkkiset ulkomailla

Ruotsissa Tarkkinen oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тарккинен tarkoittaa nimeä Tarkkinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tarkinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tarkin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tarkkinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tara Tarkkinen tai Taro Tarkkinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Tarkkinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tarkkinen, Finland.

©Tuomas Salste