Tarkkinen: Sukunimi-info

Tarkkinen

Tietoja sukunimestä Tarkkinen

Tarkkinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Tarkkisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 69 max

v. 1985 69

v. 2014 67

v. 2016 66

v. 2018 65

v. 2020 61

v. 2022 59

v. 2023 59

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tarkkinen on sijalla 10 011. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 950.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Tarkkiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Tarkkisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Tarkkinen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Tarkkinen

Tarkkinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Tarkkinen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tarkkinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tarkkinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tarkkistentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tarkkiset ulkomailla

Ruotsissa Tarkkinen oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тарккинен tarkoittaa nimeä Tarkkinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tarkinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tarkin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tarkkinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tara Tarkkinen tai Taro Tarkkinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Tarkkinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tarkkinen, Finland.

©Tuomas Salste