Tarmo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tarmo

Tarmo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Tarmojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 59

v. 2015 62

v. 2016 61

v. 2017 60

v. 2018 58

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tarmo on noin sijalla 10 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Tarmoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Tarmon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1910–1941
Yritykset
perust. –2015

Sana Tarmo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Tarmo

Tarmo (paikannimi)Katuosoitteissa

Tarmo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tarmo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tarmo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tarmokatu, Tarmonkatu, Tarmonkuja, Tarmonpolku, Tarmontie, Tarmovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Tarmo

Tarmo on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Tarmo oli yhtenä etunimenä 5 046 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 600:s mies oli etunimeltään Tarmo. Juuri etunimenä Tarmo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 58 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (4 235 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (811).

Tarmot ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 13 henkeä, joiden sukunimi oli TARMO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тармо tarkoittaa nimeä Tarmo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tara Tarmo tai Taro Tarmo.

Samankaltaisia nimiä kuin Tarmo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tarmo, Finland.

©Tuomas Salste