Tarvo: Sukunimi-info

Tarvo

Tietoja sukunimestä Tarvo

Tarvo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Tarvojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 21

v. 2020 20

v. 2022 20

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tarvo on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Tarvo ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Tarvo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Tarvo on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1933–1939
Yritykset
perust. 1954–2011

Sana Tarvo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Tarvo

Tarvo (paikannimi)Katuosoitteissa

Tarvo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tarvo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tarvo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tarvontie, Tarvosvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Tarvo

Tarvo on myös miehen etunimi. Vuonna 2023 Tarvo oli yhtenä etunimenä 98 miehellä. Juuri etunimenä Tarvo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 20 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (73 henkeä). Jälkimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (25).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тарво tarkoittaa nimeä Tarvo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tarfwå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tarvo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tara Tarvo tai Taro Tarvo.

Tarvo tunnetaan myös sonnien tai härkien nimenä.

Samankaltaisia nimiä kuin Tarvo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tarvo, Finland.

©Tuomas Salste