Tavilampi: Sukunimi-info

Tavilampi

Tietoja sukunimestä Tavilampi

Tavilampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Tavilampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2018 22

v. 2020 22

v. 2022 21

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tavilampi on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Tavilampi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1969

Vuosina 1955–1969 kuolleet Tavilammet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Tavilammen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Tavilampi

Tavilampi (paikannimi)Katuosoitteissa

Tavilampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tavilampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tavilampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tavilammentie, Tavilampi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тавилампи tarkoittaa nimeä Tavilampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tafwilambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tavilampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Tavilampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tavilampi, Finland.

©Tuomas Salste