Teerikorpi: Sukunimi-info

Teerikorpi

Tietoja sukunimestä Teerikorpi

Teerikorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Teerikorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 37

v. 2020 37

v. 2022 37

v. 2023 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Teerikorpi on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Teerikorpi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Teerikorpi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Teerikorpi on suojattu 1984 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Teerikorpi

Teerikorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Teerikorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Teerikorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Teerikorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Teerikorventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Теэрикорпи tarkoittaa nimeä Teerikorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tērikorpi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tericorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Teerikorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Teea Teerikorpi tai Teemu Teerikorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Teerikorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Teerikorpi, Finland.

©Tuomas Salste