Teerikoski: Sukunimi-info

Teerikoski

Tietoja sukunimestä Teerikoski

Teerikoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Teerikoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2018 44

v. 2020 43

v. 2022 43

v. 2023 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Teerikoski on sijalla 12 939. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Teerikoski ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Teerikoskia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kahdeksan Teerikosken asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1958–1968 kuolleilla

Kuolleet
1958–1968

Vuosina 1958–1968 kuolleet Teerikosket asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Teerikosken kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Teerikoski. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Teerikoski

Teerikoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Teerikoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Teerikoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Teerikoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Teerikoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Teerikosket ulkomailla

Ruotsissa Teerikoski oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Теэрикоски tarkoittaa nimeä Teerikoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tērikoski.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tericoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Teerikoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Teea Teerikoski tai Teemu Teerikoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Teerikoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Teerikoski, Finland.

©Tuomas Salste