Teeriniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Teeriniemi

Teeriniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Teeriniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 81

v. 2015 79

v. 2016 79

v. 2017 80

v. 2018 81

v. 2019 83

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Teeriniemi on sijalla 7 728. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Teeriniemi

Teeriniemi (paikannimi)Teeriniemi (karttanimi)

Teeriniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 90 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Teeriniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Teeriniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Teeriniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Teeriniemenkatu, Teeriniementie, Teeriniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Теэриниеми ("Teerinijemi") tarkoittaa nimeä Teeriniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tēriniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Teriniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Teeriniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Teea Teeriniemi tai Teemu Teeriniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Teeriniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Teeriniemi, Finland.

©Tuomas Salste