Teeriniemi: Sukunimi-info

Teeriniemi

Tietoja sukunimestä Teeriniemi

Teeriniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Teeriniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 55 max

v. 2014 81

v. 2016 79

v. 2018 81

v. 2020 82

v. 2022 81

v. 2023 80

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Teeriniemi on sijalla 7 935. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 347.

Asuinpaikat

Kuolleet
1960–1967

Vuosina 1960–1967 kuolleet Teeriniemet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Teeriniemen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Teeriniemi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Teeriniemi

Teeriniemi
(paikannimi)
Teeriniemi Karjalassa
(karttanimi)

Teeriniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 90 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Teeriniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Teeriniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Teeriniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Teeriniemenkatu, Teeriniementie, Teeriniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Teeriniemet ulkomailla

Ruotsissa Teeriniemi oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Теэриниеми ("Teerinijemi") tarkoittaa nimeä Teeriniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tēriniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Teriniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Teeriniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Teea Teeriniemi tai Teemu Teeriniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Teeriniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Teeriniemi, Finland.

©Tuomas Salste