Teimonen: Sukunimi-info

Teimonen

Tietoja sukunimestä Teimonen

Teimonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Teimosten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 23

v. 2020 24

v. 2022 24

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Teimonen on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Teimonen ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1961–1969

Vuosina 1961–1969 kuolleet Teimoset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Teimosen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Teimonen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Теймонен tarkoittaa nimeä Teimonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Teimonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Teimoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Teimonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Teija Teimonen tai Teijo Teimonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Teimonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Teimonen, Finland.

©Tuomas Salste