Temmes: Sukunimi-info

Temmes

Tietoja sukunimestä Temmes

Temmes on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Temmeksien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 53 max

v. 2014 60

v. 2016 59

v. 2018 62

v. 2020 63

v. 2022 59

v. 2023 61

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Temmes on sijalla 9 760. Sijoitus listalla on hiukan pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 585.

Temmes on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Temmes on suojattu 1936 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Temmestä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Temmes

Temmes (paikannimi)Katuosoitteissa

Temmes on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Temmes jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Temmes esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Temmeksen kirkkotie, Temmeksen koulutie, Temmeksenkuja, Temmeksentie, Temmestie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Temmekset ulkomailla

Ruotsissa Temmes oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Теммес tarkoittaa nimeä Temmes. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Temmess. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Samankaltaisia nimiä kuin Temmes

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Temmes, Finland.

©Tuomas Salste