Tennivaara: Sukunimi-info

Tennivaara

Tietoja sukunimestä Tennivaara

Tennivaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Tennivaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2018 35

v. 2020 35

v. 2022 37

v. 2023 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tennivaara on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Tennivaara ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Tennivaaroja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Tennivaaran asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1955 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1955–1969 kuolleilla

Kuolleet
1955–1969

Vuosina 1955–1969 kuolleet Tennivaarat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Tennivaaran kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Tennivaara

Tennivaara (paikannimi)

Tennivaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tennivaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tennivaarat ulkomailla

Ruotsissa Tennivaara oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тенниваара tarkoittaa nimeä Tennivaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tennivāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tennifwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tennivaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tenho Tennivaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Tennivaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tennivaara, Finland.

©Tuomas Salste