Terhonen: Sukunimi-info

Terhonen

Tietoja sukunimestä Terhonen

Terhonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Terhosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 31 max

v. 1985 27

v. 2015 23

v. 2018 22

v. 2020 22

v. 2022 21

v. 2023 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Terhonen on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Terhonen ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1969

Vuosina 1959–1969 kuolleet Terhoset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Terhosen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi Terhosta. Kuolleet kuuluivat punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Terhosta. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Терхонен tarkoittaa nimeä Terhonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Terhonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Terhoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Terhonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Terho Terhonen tai Terhi Terhonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Terhonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Terhonen, Finland.

©Tuomas Salste