Terri: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Terri

Terri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Terrien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 23 max

v. 1985 22

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi.

Sanan terri merkitys on 'teeri'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Terri on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Terri on suojattu 1983 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1938
Yritykset
perust. 1986

Sana Terri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Terri

Terri (paikannimi)Katuosoitteissa

Terri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Terri jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Terri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Terrigränden, Terrihaara, Terrikuja, Terripolku, Terrivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Terri

Terri on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Terri oli yhtenä etunimenä 12 naisella. Tieto koskee Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (11 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1).

Terri-suku ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 161 henkeä, joiden sukunimi oli TERRI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Терри tarkoittaa nimeä Terri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tero Terri tai Terhi Terri.

Samankaltaisia nimiä kuin Terri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Terri, Finland.

©Tuomas Salste