Terva-aho: Sukunimi-info

Terva-aho

Tietoja sukunimestä Terva-aho

Terva-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Terva-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 19 max

v. 1985 26

v. 2015 31

v. 2018 31

v. 2020 30

v. 2022 30

v. 2023 29

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Terva-aho on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Terva-aho ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Terva-aho

Terva-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Terva-aho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 35 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Terva-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Terva-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Terva-ahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Терва-ахо tarkoittaa nimeä Terva-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Terfwa=ahå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Terva-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tero Terva-aho tai Terja Terva-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Terva-aho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Terva-aho, Finland.

©Tuomas Salste