Terva: Sukunimi-info

Terva

Tietoja sukunimestä Terva

Terva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Tervojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 20 max

v. 1985 23

v. 2015 28

v. 2018 28

v. 2020 28

v. 2022 27

v. 2023 27

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Terva on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Terva ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Terva. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1944
Yritykset
perust. –2019

Sana Terva esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Terva

Terva (paikannimi)Katuosoitteissa

Terva on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Terva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Terva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tervaharju, Tervakaari, Tervakaarre, Tervakuja, Tervamaantie, Tervantie, Tervapiha, Tervapolku, Tervaportti, Tervaraitti, Tervareitti, Tervarinne, Tervasvägen, Tervatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Терва tarkoittaa nimeä Terva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Terfwa on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Terva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tero Terva tai Terja Terva.

Samankaltaisia nimiä kuin Terva

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Terva, Finland.

©Tuomas Salste