Terva: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Terva

Terva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Tervojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 20 max

v. 1985 23

v. 2015 28

v. 2016 27

v. 2017 28

v. 2018 28

v. 2019 28

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Terva on sijalla 17 409. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1944
Yritykset
perust. 1945–2018

Sana Terva esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Terva

Terva (paikannimi)Katuosoitteissa

Terva on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Terva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Terva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tervaharju, Tervakaari, Tervakaarre, Tervakuja, Tervamaantie, Tervantie, Tervapiha, Tervapolku, Tervaportti, Tervaraitti, Tervareitti, Tervarinne, Tervasvägen, Tervatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Терва tarkoittaa nimeä Terva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Terfwa on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Terva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tero Terva tai Terja Terva.

Samankaltaisia nimiä kuin Terva

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Terva, Finland.

©Tuomas Salste