Tervakari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tervakari

Tervakari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Tervakarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

v. 2017 30

v. 2018 30

v. 2019 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tervakari on sijalla 16 559. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Tervakari

Tervakari (paikannimi)Katuosoitteissa

Tervakari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari, talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tervakari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tervakari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tervakarinkuja, Tervakarinpolku, Tervakarintie, Tervakarivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тервакари tarkoittaa nimeä Tervakari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Terfwacarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tervakari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tero Tervakari tai Terja Tervakari.

Samankaltaisia nimiä kuin Tervakari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tervakari, Finland.

©Tuomas Salste