Tervalahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tervalahti

Tervalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Tervalahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

v. 2017 27

v. 2018 26

v. 2019 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tervalahti on sijalla 17 878. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1910
Yritykset
perust. 1985–1999

Sana Tervalahti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Tervalahti

Tervalahti (paikannimi)Tervalahti (karttanimi)

Tervalahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 133 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo; vesialue sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Tervalahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tervalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Tervalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tervalahdenkierto, Tervalahdentie, Tervalahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тервалахти tarkoittaa nimeä Tervalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Terfwalachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tervalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tero Tervalahti tai Terja Tervalahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Tervalahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tervalahti, Finland.

©Tuomas Salste