Tervaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tervaniemi

Tervaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleisyydeltään tavanomainen.

Tervaniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 132 max

v. 1985 150

v. 2014 206

v. 2015 208

v. 2016 211

v. 2017 211

v. 2018 210

v. 2019 212

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tervaniemi on sijalla 3 635.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Tervaniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Tervaniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Tervaniemi

Tervaniemi (paikannimi)Tervaniemi (karttanimi)

Tervaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 221 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; niemi; saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Tervaniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tervaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Tervaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tervaniemenkuja, Tervaniemenmutka, Tervaniemenpolku, Tervaniemenraitti, Tervaniementie, Tervaniemi, Tervaniemivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tervaniemet ulkomailla

Ruotsissa Tervaniemi oli 45 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Терваниеми ("Tervanijemi") tarkoittaa nimeä Tervaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Terfwaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tervaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tero Tervaniemi tai Terja Tervaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Tervaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tervaniemi, Finland.

©Tuomas Salste