Tervaoja: Sukunimi-info

Tervaoja

Tietoja sukunimestä Tervaoja

Tervaoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Tervaojien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 40 max

v. 1985 51

v. 2015 39

v. 2018 37

v. 2020 37

v. 2022 37

v. 2023 37

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tervaoja on sijalla 14 271. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Tervaoja ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Tervaoja on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Tervaoja on suojattu 1938 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Tervaoja. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Tervaojaa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Tervaoja

Tervaoja
(paikannimi)
Tervaoja Karjalassa
(karttanimi)

Tervaoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Tervaoja esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tervaoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Tervaoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tervaoja, Tervaojantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Терваоя tarkoittaa nimeä Tervaoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Terfwaoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tervaoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tero Tervaoja tai Terja Tervaoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Tervaoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tervaoja, Finland.

©Tuomas Salste