Tervapuro: Sukunimi-info

Tervapuro

Tietoja sukunimestä Tervapuro

Tervapuro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Tervapurojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 39 max

v. 1985 39

v. 2015 41

v. 2018 41

v. 2020 39

v. 2022 38

v. 2023 38

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tervapuro on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Tervapuro ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Tervapuro on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Tervapuro on suojattu 1983 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Tervapuroja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Tervapuron asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1960–1968 kuolleilla

Kuolleet
1960–1968

Vuosina 1960–1968 kuolleet Tervapurot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Tervapuron kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Tervapuro. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Tervapuro

Tervapuro
(paikannimi)
Tervapuro Karjalassa
(karttanimi)

Tervapuro on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 71 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo; virtaveden osa sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Tervapuro esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tervapuro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Tervapuro esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tervapuronkatu, Tervapuronkuja, Tervapurontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тервапуро tarkoittaa nimeä Tervapuro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Terfwapurå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tervapuro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tero Tervapuro tai Terja Tervapuro.

Samankaltaisia nimiä kuin Tervapuro

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tervapuro, Finland.

©Tuomas Salste