Tervaskangas: Sukunimi-info

Tervaskangas

Tietoja sukunimestä Tervaskangas

Tervaskangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Tervaskankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 20 max

v. 1985 19

v. 2015 23

v. 2018 23

v. 2020 23

v. 2022 23

v. 2023 23

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tervaskangas on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Tervaskangas ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Tervaskangas on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1960–1970

Vuosina 1960–1970 kuolleet Tervaskankaat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Tervaskankaan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Paikannimi Tervaskangas

Tervaskangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Tervaskangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 44 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tervaskangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tervaskangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tervaskankaankatu, Tervaskankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Терваскангас tarkoittaa nimeä Tervaskangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tervaskangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Terfwascangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tervaskangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tero Tervaskangas tai Terja Tervaskangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Tervaskangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tervaskangas, Finland.

©Tuomas Salste