Tervoja: Sukunimi-info

Tervoja

Tietoja sukunimestä Tervoja

Tervoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Tervojien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 23 max

v. 1985 29

v. 2015 25

v. 2018 26

v. 2020 26

v. 2022 26

v. 2023 26

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tervoja on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Tervoja ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Tervojien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Tervojaa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Tervoja

Tervoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Tervoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tervoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tervoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tervojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тервоя tarkoittaa nimeä Tervoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Terfwoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tervoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tero Tervoja tai Terja Tervoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Tervoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tervoja, Finland.

©Tuomas Salste