Tervomaa: Sukunimi-info

Tervomaa

Tietoja sukunimestä Tervomaa

Tervomaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Tervomaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 22 max

v. 1985 22

v. 2015 33

v. 2018 32

v. 2020 32

v. 2022 32

v. 2023 32

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tervomaa on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Tervomaa ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Tervomaa on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Tervomaa on suojattu 1985 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тервомаа tarkoittaa nimeä Tervomaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tervomā.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Terfwoma on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tervomaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tero Tervomaa tai Terja Tervomaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Tervomaa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tervomaa, Finland.

©Tuomas Salste