Tiihala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tiihala

Tiihala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Tiihala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 25

v. 2015 23

v. 2016 23

v. 2017 22

v. 2018 23

v. 2019 23

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tiihala on sijalla 19 966. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tiihala-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Paikannimi Tiihala

Tiihala (paikannimi)Katuosoitteissa

Tiihala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tiihala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tiihala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tiihala, Tiihalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тийхала ("Tijhala") tarkoittaa nimeä Tiihala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tīhala.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tii Tiihala tai Tiitus Tiihala.

Samankaltaisia nimiä kuin Tiihala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tiihala, Finland.

©Tuomas Salste