Tiikkala: Sukunimi-info

Tiikkala

Tietoja sukunimestä Tiikkala

Tiikkala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Tiikkala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 34 max

v. 1985 33

v. 2015 42

v. 2018 43

v. 2020 41

v. 2022 41

v. 2023 40

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tiikkala on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Tiikkala ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Tiikkala. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Tiikkala

Tiikkala (paikannimi)

Tiikkala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tiikkala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiikkalat ulkomailla

Ruotsissa Tiikkala oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тийккала ("Tijkkala") tarkoittaa nimeä Tiikkala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tīkala.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tijckala on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tiikkala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tii Tiikkala tai Tiitus Tiikkala.

Samankaltaisia nimiä kuin Tiikkala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tiikkala, Finland.

©Tuomas Salste