Tiikko: Sukunimi-info

Tiikko

Tietoja sukunimestä Tiikko

Tiikko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Tiikko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 15 max

v. 1985 16

v. 2015 20

v. 2016 20

v. 2017 20

v. 2018 20

v. 2019 20

v. 2020 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2020 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Paikannimi Tiikko

Tiikko (paikannimi)Katuosoitteissa

Tiikko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tiikko jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tiikko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tiikontanhua, Tiikontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тийкко ("Tijkko") tarkoittaa nimeä Tiikko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tīko.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tijckå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tiikko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tii Tiikko tai Tiitus Tiikko.

Samankaltaisia nimiä kuin Tiikko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tiikko, Finland.

©Tuomas Salste