Tiiliharju: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tiiliharju

Tiiliharju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Tiiliharjujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 16 max

v. 1985 13

v. 2015 34

v. 2016 34

v. 2017 34

v. 2018 34

v. 2019 33

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tiiliharju on sijalla 15 453. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Tiiliharju

Tiiliharju (paikannimi)

Tiiliharju on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on maastokohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tiiliharju jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тийлихарью ("Tijliharju") tarkoittaa nimeä Tiiliharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tīliharju.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tijlihariu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tiiliharju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tiila Tiiliharju tai Tiitus Tiiliharju.

Samankaltaisia nimiä kuin Tiiliharju

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tiiliharju, Finland.

©Tuomas Salste