Tiiliharju: Sukunimi-info

Tiiliharju

Tietoja sukunimestä Tiiliharju

Tiiliharju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Tiiliharjujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 16 max

v. 1985 13

v. 2015 34

v. 2018 34

v. 2020 33

v. 2022 34

v. 2023 33

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tiiliharju on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Tiiliharju ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Tiiliharjua. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Tiiliharju

Tiiliharju (paikannimi)

Tiiliharju on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on maastokohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tiiliharju jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тийлихарью ("Tijliharju") tarkoittaa nimeä Tiiliharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tīliharju.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tijlihariu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tiiliharju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tiila Tiiliharju tai Tiitus Tiiliharju.

Samankaltaisia nimiä kuin Tiiliharju

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tiiliharju, Finland.

©Tuomas Salste