Tiirikkala: Sukunimi-info

Tiirikkala

Tietoja sukunimestä Tiirikkala

Tiirikkala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Tiirikkala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

v. 2017 22

v. 2018 22

v. 2019 21

v. 2020 20

v. 2021 20

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tiirikkala on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Tiirikkala ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Tiirikkala-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1969

Vuosina 1955–1969 kuolleet Tiirikkalat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on yhdeksän Tiirikkalan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Tiirikkala

Tiirikkala
(paikannimi)
Tiirikkala Karjalassa
(karttanimi)

Tiirikkala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Tiirikkala esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tiirikkala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Tiirikkala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tiirikkalantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тийриккала ("Tijrikkala") tarkoittaa nimeä Tiirikkala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tīrikala.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tijrickala on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tiirikkala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tii Tiirikkala tai Tiitus Tiirikkala.

Samankaltaisia nimiä kuin Tiirikkala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tiirikkala, Finland.

©Tuomas Salste