Tikanniemi: Sukunimi-info

Tikanniemi

Tietoja sukunimestä Tikanniemi

Tikanniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Tikanniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 24 max

v. 1985 22

v. 2015 21

v. 2018 20

v. 2020 20

v. 2022 20

v. 2023 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Tikanniemien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Paikannimi Tikanniemi

Tikanniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Tikanniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; niemi; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tikanniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tikanniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tikanniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тиканниеми ("Tikannijemi") tarkoittaa nimeä Tikanniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ticanniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tikanniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Tikanniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tikanniemi, Finland.

©Tuomas Salste