Tikkalahti: Sukunimi-info

Tikkalahti

Tietoja sukunimestä Tikkalahti

Tikkalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Tikkalahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 22 max

v. 1985 21

v. 2015 20

v. 2018 22

v. 2020 23

v. 2022 22

v. 2023 22

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tikkalahti on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Tikkalahti ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Tikkalahti

Tikkalahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Tikkalahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tikkalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tikkalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tikkalahdentie, Tikkalahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тиккалахти tarkoittaa nimeä Tikkalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tikalahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tickalachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tikkalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Tikkalahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tikkalahti, Finland.

©Tuomas Salste