Tikkaniemi: Sukunimi-info

Tikkaniemi

Tietoja sukunimestä Tikkaniemi

Tikkaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Tikkaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 20 max

v. 1985 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1967

Vuosina 1955–1967 kuolleet Tikkaniemet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Tikkaniemen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Tikkaniemi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Tikkaniemi

Tikkaniemi
(paikannimi)
Tikkaniemi Karjalassa
(karttanimi)

Tikkaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Tikkaniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tikkaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Tikkaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tikkaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тикканиеми ("Tikkanijemi") tarkoittaa nimeä Tikkaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tikaniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tickaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tikkaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Tikkaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tikkaniemi, Finland.

©Tuomas Salste