Tillikainen: Sukunimi-info

Tillikainen

Tietoja sukunimestä Tillikainen

Tillikainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Tillikaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 23 max

v. 1985 37

v. 2015 43

v. 2018 42

v. 2020 41

v. 2022 41

v. 2023 40

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tillikainen on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Tillikainen ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Tillikaisten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Tillikainen on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1968

Vuosina 1955–1968 kuolleet Tillikaiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Tillikaisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Tillikainen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тилликайнен tarkoittaa nimeä Tillikainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tillikainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tillicain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tillikainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tilla Tillikainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Tillikainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tillikainen, Finland.

©Tuomas Salste