Toijanen: Sukunimi-info

Toijanen

Tietoja sukunimestä Toijanen

Toijanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Toijasten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 33 max

v. 1985 30

v. 2015 30

v. 2016 30

v. 2017 31

v. 2018 30

v. 2019 27

v. 2020 26

v. 2021 27

v. 2022 27

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Toijanen on sijalla 17 953. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Toijasten enemmistö on miehiä. Vuonna 2022 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Paikannimi Toijanen

Toijanen (paikannimi)

Toijanen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Toijanen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тойянен tarkoittaa nimeä Toijanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Toijanens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Toijain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Toijanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Toimi Toijanen tai Toini Toijanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Toijanen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Toijanen, Finland.

©Tuomas Salste