Tolmonen: Sukunimi-info

Tolmonen

Tietoja sukunimestä Tolmonen

Tolmonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Tolmosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 27 max

v. 1985 24

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Tolmosia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Tolmosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1956–1964 kuolleilla

Kuolleet
1956–1964

Vuosina 1956–1964 kuolleet Tolmoset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Tolmosen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin kahden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi Tolmosta. Kuolleet kuuluivat valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Tolmosta. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Толмонен tarkoittaa nimeä Tolmonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tolmonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tolmoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tolmonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Tolmonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tolmonen, Finland.

©Tuomas Salste