Tomula: Sukunimi-info

Tomula

Tietoja sukunimestä Tomula

Tomula on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Tomula-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2018 30

v. 2020 29

v. 2022 30

v. 2023 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tomula on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Tomula ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Tomula on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Tomula on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885–1912

Tomula-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Tomulan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tomula, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla viisi.

Asuinpaikat 1960–1969 kuolleilla

Kuolleet
1960–1969

Vuosina 1960–1969 kuolleet Tomulat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Tomulan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Tomula

Tomula
(paikannimi)
Tomula Karjalassa
(karttanimi)

Tomula on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Tomula esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tomula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Tomula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tomula, Tomulantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tomulat ulkomailla

Puolassa Tomula oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2023.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Томула tarkoittaa nimeä Tomula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tom Tomula.

Samankaltaisia nimiä kuin Tomula

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tomula, Finland.

©Tuomas Salste