Tomunen: Sukunimi-info

Tomunen

Tietoja sukunimestä Tomunen

Tomunen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Tomusten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 25

v. 2020 25

v. 2022 24

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tomunen on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Tomunen ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Tomunen

Tomunen (paikannimi)

Tomunen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tomunen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Томунен tarkoittaa nimeä Tomunen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tomunens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tomuin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tomunen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tom Tomunen.

Samankaltaisia nimiä kuin Tomunen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tomunen, Finland.

©Tuomas Salste