Toriseva: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Toriseva

Toriseva on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Toriseva-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 160 max

v. 1985 113

v. 2014 122

v. 2015 120

v. 2016 119

v. 2017 116

v. 2018 114

v. 2019 117

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Toriseva on sijalla 5 925.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1913

Toriseva-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Torisevan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Toriseva-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kokemäki (6 henkeä) sekä Vesilahti (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Toriseva, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1923–1925
Yritykset
perust. 1966–2011

Sana Toriseva esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Toriseva

Toriseva (paikannimi)Katuosoitteissa

Toriseva on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Toriseva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Toriseva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Toriseva, Torisevankatu, Torisevanraitti, Torisevantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Torisevat ulkomailla

Ruotsissa Toriseva oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Торисева tarkoittaa nimeä Toriseva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Torisefwa on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Toriseva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tor Toriseva tai Tora Toriseva.

Samankaltaisia nimiä kuin Toriseva

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Toriseva, Finland.

©Tuomas Salste