Tormilainen: Sukunimi-info

Tormilainen

Tietoja sukunimestä Tormilainen

Tormilainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Tormilaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

v. 2017 25

v. 2018 25

v. 2019 25

v. 2020 26

v. 2021 26

v. 2022 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tormilainen on sijalla 18 448. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tormilaisten enemmistö on naisia. Vuonna 2022 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Tormilainen on melko pitkä nimi.

Tormilainen on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Tormilainen on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tormilainen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Tormilainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tormilaisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тормилайнен tarkoittaa nimeä Tormilainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tormilainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tormilain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tormilainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tor Tormilainen tai Tora Tormilainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Tormilainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tormilainen, Finland.

©Tuomas Salste