Tornio: Sukunimi-info

Tornio

Tietoja sukunimestä Tornio

Tornio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Tornioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 34

v. 2015 32

v. 2016 33

v. 2017 33

v. 2018 33

v. 2019 33

v. 2020 36

v. 2021 36

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2021 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tornio on sijalla 14 548. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1965

Vuosina 1958–1965 kuolleet Torniot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Tornion kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Tornio. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1880–1938
Yritykset
perust. –2020

Sana Tornio tai Tornion esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Tornio

Tornio (paikannimi)Katuosoitteissa

Tornio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde; kaupunki; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tornio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tornio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tornionkatu, Torniontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Торнио tarkoittaa nimeä Tornio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tor Tornio tai Tora Tornio.

Samankaltaisia nimiä kuin Tornio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tornio, Finland.

©Tuomas Salste