Törttö: Sukunimi-info

Törttö

Tietoja sukunimestä Törttö

Törttö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Törttöjen määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 63 max

v. 2015 22

v. 2016 22

v. 2017 22

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Törttöjen enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Törttöjä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Törtön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Törttöä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Törttö

Törttö Karjalassa
(karttanimi)

Nimi Törttö esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Törttö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тёрттё ("Tjorttjo") tarkoittaa nimeä Törttö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Terte.

Nimi kirjoitetaan joskus Tortto tai Toerttoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Törttö

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Törttö, Finland.

©Tuomas Salste