Toukoniitty: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Toukoniitty

Toukoniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Toukoniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 28

v. 2015 31

v. 2016 31

v. 2017 32

v. 2018 32

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Toukoniitty on noin sijalla 16 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Toukoniitty on melko pitkä nimi.

Toukoniitty on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Toukoniitty on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Toukoniitty osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Toukoniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Toukoniityntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тоуконийттю ("Toukonijttju") tarkoittaa nimeä Toukoniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Touconijtt’ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Toukoniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Touko Toukoniitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Toukoniitty

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Toukoniitty, Finland.

©Tuomas Salste