Toukoniitty: Sukunimi-info

Toukoniitty

Tietoja sukunimestä Toukoniitty

Toukoniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Toukoniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 28

v. 2015 31

v. 2018 33

v. 2020 32

v. 2022 32

v. 2023 32

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Toukoniitty on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Toukoniitty ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Toukoniitty on melko pitkä nimi.

Toukoniitty on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Toukoniitty on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Toukoniitty osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Toukoniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Toukoniityntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тоуконийттю ("Toukonijttju") tarkoittaa nimeä Toukoniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Toukonīti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Touconijttÿ on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Toukoniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Touko Toukoniitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Toukoniitty

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Toukoniitty, Finland.

©Tuomas Salste