Toukovalkama: Sukunimi-info

Toukovalkama

Tietoja sukunimestä Toukovalkama

Toukovalkama on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Toukovalkama-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 21 max

v. 1985 22

v. 2015 31

v. 2018 31

v. 2020 32

v. 2022 31

v. 2023 30

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Toukovalkama on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Toukovalkama ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Toukovalkama on melko pitkä nimi.

Toukovalkama on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Toukovalkama on suojattu 1963 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Toukovalkama. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Toukovalkama

Toukovalkama (paikannimi)

Toukovalkama on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Toukovalkama jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тоуковалкама tarkoittaa nimeä Toukovalkama. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Toucofwalgama on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Toukovalkama olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Touko Toukovalkama.

Samankaltaisia nimiä kuin Toukovalkama

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Toukovalkama, Finland.

©Tuomas Salste