Tuomi-Nikula: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tuomi-Nikula

Tuomi-Nikula on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tuomi-Nikuloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2016 45

v. 2017 45

v. 2018 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuomi-Nikula on noin sijalla 12 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tuomi-Nikuloiden enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Tuomi-Nikula on melko pitkä nimi.

Tuomi-Nikula on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Tuomi-Nikula on suojattu 1986 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туоми-Никула tarkoittaa nimeä Tuomi-Nikula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Toomi=Nicula on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tuomi-Nikula olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuomi Tuomi-Nikula tai Tuomo Tuomi-Nikula.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuomi-Nikula

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tuomi-Nikula, Finland.

©Tuomas Salste