Tuomiharju: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tuomiharju

Tuomiharju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Tuomiharjujen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 35

v. 2017 37

v. 2018 36

v. 2019 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuomiharju on sijalla 15 101. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Tuomiharju

Tuomiharju (paikannimi)Katuosoitteissa

Tuomiharju on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tuomiharju jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tuomiharju esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tuomiharju, Tuomiharjunkuja, Tuomiharjuntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туомихарью tarkoittaa nimeä Tuomiharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Toomihariu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tuomiharju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuomi Tuomiharju tai Tuomo Tuomiharju.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuomiharju

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tuomiharju, Finland.

©Tuomas Salste