Tuomisaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tuomisaari

Tuomisaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Tuomisaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 53 max

v. 1985 46

v. 2014 60

v. 2015 60

v. 2016 60

v. 2017 59

v. 2018 60

v. 2019 64

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuomisaari on sijalla 9 440. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tuomisaarien enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 68 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Tuomisaaria tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Tuomisaaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1956 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1916
Yritykset
perust. 1998

Sana Tuomisaaren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Tuomisaari

Tuomisaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Tuomisaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, niemi, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tuomisaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tuomisaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tuomisaarentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Туомисаари tarkoittaa nimeä Tuomisaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tuomisāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Toomisarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tuomisaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuomi Tuomisaari tai Tuomo Tuomisaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuomisaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tuomisaari, Finland.

©Tuomas Salste