Tura: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tura

Tura on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Turien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 81

v. 2015 81

v. 2016 80

v. 2017 80

v. 2018 78

v. 2019 77

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tura on sijalla 8 160. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Tura on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1891-1922

Turia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Turan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Turien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kymi (5 henkeä) sekä Kotka (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tura, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Tura

Tura (paikannimi)Tura (karttanimi)

Tura on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Tura esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tura jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Tura esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Turanpolku, Turantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Turat ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 946 henkeä, joiden sukunimi oli TURA.

Puolassa Tura oli 180 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 203 henkeä, joiden sukunimi oli TURA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тура tarkoittaa nimeä Tura. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Turo Tura.

Samankaltaisia nimiä kuin Tura

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tura, Finland.

©Tuomas Salste