Tuukkala: Sukunimi-info

Tuukkala

Tietoja sukunimestä Tuukkala

Tuukkala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Tuukkala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 23 max

v. 1985 20

v. 2015 30

v. 2016 29

v. 2017 29

v. 2018 28

v. 2019 28

v. 2020 28

v. 2021 29

v. 2022 28

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuukkala on sijalla 17 494. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1907–1939
Yritykset
perust. 1955–2005

Sana Tuukkalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Tuukkala

Tuukkala (paikannimi)Katuosoitteissa

Tuukkala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tuukkala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tuukkala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tuukkala, Tuukkalagränden, Tuukkalankatu, Tuukkalankuja, Tuukkalanpolku, Tuukkalantie, Tuukkalavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тууккала tarkoittaa nimeä Tuukkala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tūkala.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tuckala on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tuukkala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuukka Tuukkala tai Tuua Tuukkala.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuukkala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tuukkala, Finland.

©Tuomas Salste