Tuurinmäki: Sukunimi-info

Tuurinmäki

Tietoja sukunimestä Tuurinmäki

Tuurinmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Tuurinmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2018 33

v. 2020 33

v. 2022 34

v. 2023 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tuurinmäki on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Tuurinmäki ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Tuurinmäki. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Tuurinmäkeä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Tuurinmäki

Tuurinmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Tuurinmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tuurinmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tuurinmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tuurinmäentie, Tuurinmäki, Vanha Tuurinmäentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тууринмяки ("Tuurinmjaki") tarkoittaa nimeä Tuurinmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tūrinmeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Turinmäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tuurinmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Tuurinmaki tai Tuurinmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tuure Tuurinmäki tai Tuua Tuurinmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Tuurinmäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tuurinmäki, Finland.

©Tuomas Salste