Tyrsky: Sukunimi-info

Tyrsky

Tietoja sukunimestä Tyrsky

Tyrsky on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Tyrsky-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2022 20

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tyrsky on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Tyrsky ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Tyrsky-nimisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 67 %.

Tyrsky osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Tyrsky esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tyrskykatu, Tyrskykuja, Tyrskypiha, Tyrskytie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Tyrsky

Tyrsky on myös etunimi. Vuonna 2023 Tyrsky oli yhtenä etunimenä 28 suomalaisella (23 miestä, 5 naista). Samaan aikaan Tyrsky oli 21 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тюрскю ("Tjurskju") tarkoittaa nimeä Tyrsky. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Tirski.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tÿrskÿ on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Tyrsky olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tyra Tyrsky.

Samankaltaisia nimiä kuin Tyrsky

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Tyrsky, Finland.

©Tuomas Salste