Uitti: Sukunimi-info

Uitti

Tietoja sukunimestä Uitti

Uitti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Uitti-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 57 max

v. 1985 65

v. 2014 92

v. 2016 92

v. 2018 91

v. 2020 92

v. 2022 95

v. 2023 95

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Uitti on sijalla 6 959. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 118.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1930
Yritykset
perust. 1954–1982

Sana Uitti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Uitti

Uitti (paikannimi)Katuosoitteissa

Uitti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Uitti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Uitti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Uitintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Уйтти tarkoittaa nimeä Uitti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Uiti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Vittj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Uitti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Uitti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Uitti, Finland.

©Tuomas Salste