Unkari: Sukunimi-info

Unkari

Tietoja sukunimestä Unkari

Unkari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Unkarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 12 max

v. 1985 17

v. 2020 20

v. 2021 20

v. 2022 20

v. 2023 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2020–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Unkari on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Unkari ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Unkarien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Unkari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Unkari on suojattu 1936 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Unkari osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Unkari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Unkarinkatu, Unkarinpolku. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ункари tarkoittaa nimeä Unkari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Vngarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Unkari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Unkari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Unkari, Finland.

©Tuomas Salste